Kissebebis!

Efter jobbet åker mamma jag och Loke till Piteå och hämtar en kattunge till mamma! (min katts halvsyskon!) En orange liten arg jävel till vildkatt. Men det ska nog gå och fixa. :D Jag gillar impulsbeslut. Hihi. Så nu blir det att köpa kattmat och kattsand etc innan man slutar jobbet. ;) hoho, intressant det ska bli. Jag kommer ihåg när jag fick min lilla kisse. Fast hon var inte arg, bara jätterädd. Så jag lät hon vara tills hon vant sig. Hon satt bara i ett hörn och pep och var ledsen i över en vecka. Sen en kväll då jag och massa kompisar satt i rummet bredvid, för att inte störa stackars vildkatten. Helt plötsligt travade lillakissen in och lade sig mitt bland alla oss och började spinna. Så jag vet inte riktigt vad som hände men det funkade! :D Nu är hon världens mysigaste kisse och skulle aldrig ens tänka på att klösa eller bita dig. Det finns inte i hennes värld. <3

Loke mår bra och äter kortison! Pigg som jag vet inte vad och mycket spring i benen!

Kram
Emma, Loke och kissarna

Hos veterinären igen!

Ja, veterinären trodde precis som jag att det var någon slags allergi mot något i fodret. så nu går han på kortison i typ en vecka för att se om eksemen blir bättre. Om de blir det är det antagligen en foderallergi. Så nu börjar varje morgon med att gå upp tidigt och laga mat till hunden. :D Och det är tur att jag tycker det är kul, haha. Men Loke är gladare än någonsin så det värmer mitt hjärta att se han äta maten som han får. <3 Och han väger en hel del över 30 kilo nu!



kram på er alla!
Emma & Loke

Mat!

På sista tiden har Loke blivit lite dålig i magen då han har ätit torrfoder, så förtillfället äter han hemlagat för att stabilisera upp magen. Det funkar han jättebra på och är då helt perfekt i magen! Så det är ju alltid något! Så nu går han på ris, kött/fisk och grönsaker. Jag kokar allt och blandar ihop det. Sen får han också blåbär (nyttigt i massor) och rå äggula lite då och då. Och naturligtvis benmjöl och vitaminer etc. Och fiskolja.  Perfekt, jag har aldrig sett en sådan lycklig hund förut!

Hur som hellst så ska vi till veterinären imorgon igen (börjar bli stamkunder) för att kräva mer salva för hans eksem. Hur tror de att två små tuber ska räcka till en Grandis i 10 dagar? inte en chans, räcker 6-7 dagar. Max. << Ska prata lite om maten också då.

Jag funderar lite på om eksemen och den dåliga magen hör ihop? Jag hoppas verkligen att det inte är någon foderallergi, mest pga att det skulle vara så synd om loke att vara så liten och redan allergisk. :( Men det blir nog bra, ska se vad veterinären säger imorgon. :D

I övrigt är Loke piggare än någonsing har energi som jag vet inte vad! Han är en väldigt livsglad hund som gillar allt och alla. :) Vi trivs verkligen med varandra!



Kram på er alla från Emma och Loke!

60 cm!

Loke är nu mätt med en tumstock och den visade ca 60 cm! Han är härligt stor. :)

På fredagen for Emma till örnsköldsvik och såg Alice Cooper, dvs uppfyllde en gammal dröm. Jag menar, vem vill INTE se mr Cooper. ;) Så nu flyger Emma på rosa moln! Medans hon var borta var syster Anna hundvakt och det gick ypperligt. Och nu har han däckat och sover i sin säng. Träffar dagligen folk som tror han är en förvuxen dalmatiner. Haha!

Kram på er alla!

:o

I går natt så blev Loke dålig i magen, jag misstänker att det till stor del beror på dyn som han lyckades få i sig i stugan. Så hela natten blev det att springa ut en gång i timmen, så varken jag eller Loke fick mycket sömn. Medans han sov hela dagen hemma hos mamma så var jag och jobbade. << Snacka om att dagen gick segt! Hur som hellst är Loke helt bra i magen nu!

Han är underbar!

Viktuppdatering

Idag väger Loke 28 kilo! Han växer som ogräs! :D

13 veckor

Dessutom är han 13 veckor idag! :D Dvs igår då jag skriver det här mitt i natten. :)

Stugan

Imorgon ska katten till veterinären igen för att kolla så att hennes nos är okej. Då ska vi passa på att väga Loke igen men jag misstänker att han inte har gått upp så mycket i vikt, iallafall ser han inte större ut än förra vägningen, och det var ju trots allt bara några dagar sedan.

Vi har tränat rätt mycket bilåkning på sista tiden och han sköter sig utmärkt! För övrigt så är han väldigt lydig och duktig. Han kan sitt, tass och ligg. Han kommer på inkallning (för det mesta), och lyssnar på nej och stanna då han vill. :) Han har inte kissat inne på ett par dagar nu och har inte behövt gå upp mitt i natten heller! Så vi gör framsteg. Förutom de galna valputfallen som fortfarande sitter i så är han en mycket trevlig herre som gillar allt som rör sig (och snarkar som en gris). Han har mycket energi och äter som en häst!

I helgen har vi varit i stugan som ligger i bensbyn vid havet. Man måste ta sig dit med motorbåt. För att vara på den säkra sidan fick Loke en egen flytväst som han trivdes mycket bra i! Under själva båtresan var han jätteduktig och låg och sov hela vägen. Väl framme i stugan fick han springa löst och strosa på som han ville. Naturligtvis var det första han gjorde att gräva efter rötter i en dyhög dså hela hunden blev svart. Så då blev det att bada i havet en vända. Efter det höll han sig därifrån. :) Jag har aldrig sett en lyckligare hund än Loke så han levde vildmarksliv i stugan och låg och sov i solen och höggräset, utrustad med fästing- och myggmedel.



Loke går också jättefint i koppel. Han drar inte och håller sig vid ens sida. :)

Kram, Emma & Loke

Veterinären!

Idag var vi hos veterinären och fixade 12-veckors vaccinet! Det första veterinären sa då vi kom in genom dörren var: "nejmen! är det inte lilla noshörningen igen!". Loke reagerade inte alls då sprutan togs utan satt snällt vid veterinärens fötter och ville ha godis. :) Han vägdes också och väger nu 25,5 kilo. Vi fick också mer salva utskriven till eksemen, och tur är väl det, så vi kan bli av med de en gång för alla! Vi pratade lite med veterinären angående Lokes hull och det var perfekt enligt han också! Det är så många Grandisvalpar som är aldeles för smala och taniga när de växer upp, och Loke är inte en av dem! Så fick mycket beröm för hans fina hull! :)

 <-- Kolla in hans fina hull!

De sista nätterna har Loke sovit till 9.30 på mornarna! Han har blivit bättre på att hålla sig och behöver inte längre gå ut och kissa vid 4 på morgonen. :) Fast då tar vi istället en välbehövlig nattlig promenad kring 1 eller 2. Loke kissar nästan aldrig inne längre, iallafall då Emma är med och kan tyda hans signaler med sina superögon. När småsyskonen Anna och Marcus är med han ett tag så kan det hända att de inte har riktigt koll på Loke och då inte märker att stackarn måste kissa, men det är ju inte hans fel då! :)



Kram, Emma & Loke!

Sjösättning!

Den senaste tiden har varit super för mig och Loke. Olyckligtvis så mår inte min mobil så bra utan fungerar inte för tillfället!

Annars har jag och Loke lekt och hoppat omkring. Kämpar fortfarande mot envisa eksem som inte riktigt vill ge med sig. I dag var vi också och sjösatte båten så vi kan ta oss till sommarstugan! Blir ett besök dit på Lördag och då ska vi ta massa bilder. Så idag har loke plaskat i havet lite och träffat två flatar!

 kolla in när loke busar på ängen!

Vi tränade på Ligg idag och vi gör stora framsteg, även om jag inte kan säöga att han kan det än. Mycket roligare att hoppa omkring än att ligga ner på komando!

Kram, Emma & Loke!

Kompisar!

Den senaste tiden har Loke skaffat sig en hel del nya kompisar. Den senaste är Emmas kanin Chacha ( fråga inte om namnet << ). Vi har också blivit kompis med en Grandis tik på 8 år. ca 85 cm i mankhöjd skulle jag tro. En svart dam! :) Loke hade redan nu större tassar än hon, fast han fortfarande kan gå under hennes mage! Tikens matte och husse blev väldigt förtjusta i Loke och kom ut och tog kort på han och visade för alla sina bekanta. :) Loke har också varit och lekt med alaskan husky/schäfer-korsningen Vilja och en renrasig alaskan husky. Fast de tröttnade rätt fort och gick och sov istället för att leka med Loke.
En som inte är kompis med loke än är katten i familjen. Hon bara kollan snett på loke då han kommer i närheten och fräser. Hon är dock för snäll för att säga åt han att hålla sig undan, vilket är lite synd, för loke skulle behöva få lite respekt för kissen. :)

Loke som beslagtagit sängen i förrådet!


Idag har Loke haft barnvakt i form av Emmas syster Anna. Han uppförde sig mycket bra, men envisades med att sova i samma säng som anna, vilket inte var populärt. Han sov hela natten och behövde inte gå ut förrän ca 08.30, vilket är en stor kontrast jämfört med de vanliga 04.30!

Loke fick höra att han såg ut som en noshörning i ansiktet i dag igen! Förra gången var det av hans veterinär, och idag av en främmande människa. Han brukar också liknas vid en kalv.
Noshörningskalven Loke!

Kram Emma & Loke

loke och hans breda bringa


Loke!

I den här bloggen kommer jag (matte Emma) att skriva om Lokes och min äventyr, om hur hans utveckling och andra vardagliga företeelser!

Loke kom hit till Södra Sunderbyn, utanför luleå, den 10 juni 2008. Inspererade av Lokes bror Lotus nya familj bestämde vi oss att också starta en blogg. Bra att ha både för att gå tillbaka och se hur han utvecklats och så att Marie kan hålla koll och se hur det går och hur pricken växer! :)

Viktökning:
10/6: 11-12 kg
14/6: 15 kg (snacka om viktökning!
23/6: 19,5 kg
4/7: 24 kg

Han fick eksem i mitten av Juni och har behandlats med salva. Det försvann efter 10 dagar men har kommit tillbaka så han blir smörjd morgon och kväll och är jätteduktig!
Han kan sitt och tass utan några som hellst problem. Vet vad Nej betyder men lyssnar inte alltid. Han är ju valp! Då är det mycket roligare att busa än att lyssna på matte.
Loke är en kille med otroligt mycket energi. Han leker gärna hela dagarna med några pauser för sömn mitt på dagarna. Han har inte riktigt lärt sig än att man ska gå på toa ute. Eller.. Han vet att man ska gå ute men ofta finns det så mycket roliga saker att göra ute att man liksom glömmer bort att gå på toa. Och när man väl kommer in i det lugna huset igen så inser man att man är jättekissnödig. Typiskt valpar. :) Hsn är väldigt positiv och älskar att träffa nytt folk. Otroligt busig och har energi som en bc! Haha. :D
Loke är väldigt kraftig. Han har stora stora tassar och är bred över bringan.
Just nu går han på RC Giant babydog. Han får lite mer än rekomenderad dos/dag eftersom han annars går ner i vikt. Och matte Emma är väldigt mån om att han inte ska vara en sådan mager tanig grandisvalp som man ser så ofta idag. Nu är han i perfekt hull och mår prima, om man bortser från eksemen. :)

Just nu tränar vi på ligg och apport. Ligg går inget vidare direkt då Loke inte förstår varför man ska ligga då man kan hoppa! :o Apport går bättre. Han springer och häntar bollen och ställer sig vid ens fötter men då vill han hellre ha dragkamp än att lämna ifrån sig bollen.
Att spela fotboll är en annan höjdare som Loke gärna underhåller sig själv med.

Nästa mål: Ligg, apport

Kram Emma & Loke

RSS 2.0