Kurs!

Imorgon drar jag och Loke på en allmänlydnadskurs! Ska bli mycket spännande. Härligt att frå träna hundmöten, det behövs! Uppdaterar hur det gick imorgon.

Lek vid vattnet!

Var precis ute och kissade med Loke och jag träffade världens snällaste kvinna/tjej som snackade engelska! :D Hon var jättetrevlig och stannade sin bil och vevade ner rutan och började prata med Loke som naturligtvis var överlycklig! Hon tyckte han var jättevacker och den mest otroliga hunden hon sett! <3 Och jag bara :D ! ! !

Annars har jag varit nere vid vattnet med Loke idag och tränat litelite men mest bara tagit det lungt och lekt och bara varit. :D Här kommer lite bilder från dagens äventyr. :D









Visst är han snygg?! Det är bara synd att kvallan blir så kass då man laddar upp på bloggen.

Ha det bra!

Träning 11/9-08

Okej, nu har vi varit ute och tränat igen! Det gick.. Rätt bra. Okej liksom. Inte samma kontakt som igår och lite svårt att behålla fokus, men sen så leker vi typ stor del av träningarna med. :D Just för att det inte ska bli tråkigt. Lite segare på komandon och skällde ut två små flickor som gick över ängen. :S Ibland får han för sig att skälla på allt och alla. - -''

Men det gick helt okej, han var rätt bufflig dock. :P Sitt funkar bra, ligg, stanna, vänta, tass, sitt vackert etc etc etc. Testade Stilla lite också, han fattade noll men det kommer så småningom. Vill att allt ska sitta innan vi börjar med nya saker. :D

Jag är nöjd.








 

Träning 10/9-08

Var nyss ute och tränade med lillpojken! Gud vad duktig han var, det gick förbi massa folk och hoppade omkring kråkor som är så roliga att jaga, men det var ändå hel fokus på mig! (eller snarare godiset. :p) Han var grym idag, och tog lite bilder, lägger upp de sen. :D Jag är verkligen stolt över lillpojken. Tränade röstkomandon idag med, och lär göra det rätt länge till, haha. Men Ligg satt ännu bättre idag, sitt är ju oklanderligt. Han lyssnade även på tass och sitt vackert på bara rösten. :D Sitt vackert blev jag förvånad över. Men vi tränade i kanske en halvtimme och han var jätteglad hela tiden! Söta ängel. Nu har han hittat en pipleksak som han torterar. Och jag har satt upp kompostgaller så han inte kan sno kissens mat! Victory!

Vad gjorde vi mer på träningen..? Körde inkallning och tränade på liggandet (han ligger och väntar jag går i väg och han kommer på inkallning). Det gick väl sådär, han fungerar mycket bättre på sittandet. Haha.. Men vänta fungerar rätt bra, och det är bra! Tränade lite snurra runt med, men det funkar bara på kroppspråket än! :D Jag har märkt hur otroligt känslig han är för kroppspråk. Det är galet. Jag behöver bara röra handen lite så snurrar han runt, lägger sig ner eller sitter vackert. :o Duktigt! Och vi har mycket bättre kontakt på redan ett par dagar. :D

Att skaffa Loke är nog det bästa jag någonsin gjort. :D <3

Laddar upp bilderna från träningen sen!

Dagens träning nr 1!

Brukar träna 2 ggr per dag med loke så att det inte blir för länge varje gång. Då går vi ut på ängen och kör ett pas a 15-30 minuter. Tar det lugnt med benen ju! I vilket fall som hellst, hade tänkt börja att dokumentera träningarna lite så jag kommer ihåg vad jag gjort och ser utvecklingen!

Idag var det världens skillnad om man jämför med gårdagen. Otroligt, haha. Okej, utan att överdriva så gick det betydligt bättre än igår. Loke hade ögonkontakt så fort jag pratade med han och det syntes att han verkligen ansträngde sig. Vi tränade bara på röstkomandon, eftersom Loke till 90 % bara lyssnar på mitt kroppspråk! (vilket iof inte är det sämsta. ;) ) Hur som hellst, "med lite godis går allt" är mitt nya motto. :D Vi körde först och främst sitt och ligg i dag. Mosade även in tass, vänta och inkallning i smeten, allt med röstkomandon! Funkade finfint! Jag blev jätteförvånad då han lade sig ner på rösten bara! Blev lite less i slutet, men valpar är väl inte kända för att ha tålarmod. ;)

Vars var jag? Jo, vi tränade i ca 20 minuter, men hälften av det var lek och kamp som belöning. :D Tränade också apport med en kotte, haha. Kottar är typ guds gåva till hundägare. :>

Jag är jättenöjd :D
Bra Loke.


( jag måste ju ta bild på Loke och hans fina nya halsband. :D )


Note to herself, Utveckling.

Okej, på senaste tiden så har Lokes utveckling stått rätt still, mestadels på grund av att han har varit sjuk. Men nu när han är pigg och kry, även om han ska ta det lungt, så vågade jag mig ut på planen för att aktivera hans hjärna lite! Vi tränada en hel del sittande, inkallning och mycket mycket kontakt! Men det märks att Loke har tappat rätt mycket under perioden då vi inte har tränat, vilket är mitt fel. :) Jag vet. Speciellt liggandet har han svårt med. Det går mycket bättre inomhus än utomhus, jag tror att han tycker det är obehagligt att ligga ner i det blöta kalla gräset. Jag förstår han. Hur som hellst så har ju Loke alltid haft lite problem med just liggandet. Eller snarare allt som har med liggande att göra. Att lära han sitta, tass etc har gått relativt fort, medan vi fortfarande jobbar på liggandet, och det har gått typ 3 månader. - -'' Så nu ska vi verkligen träna igenom det ordentligt! För tillfället så visar jag kommandon både med rösten och med kroppen. Jag misstänker starkt att Sitt är det enda komandot som Loke förstår med rösten, haha. Så jag ska börja att träba igenom alla komandon ett och ett för sig, så att det sitter perfekt. Både bara röstkomandon och kroppsspråk. Eller båda tillsammans.


Så;

- Träna ligg!!!

- Träna röstkomandon.

- Träna kontaktssökande.


:D


Träningen idag;

Loke lyssnade helt okej, det gör han ju då man har godis som belöning, haha. Han hade problem med liggandet. Rättt rejäla problem, har tappat en hel del. Funkade dock inomhus. Lyssnar mycket bra på kroppspråk.


Nästa träning: Träna och definiera komandon. Ligg. Inkallning.



(Då Loke fick feber :( Det syns att han inte är riktigt kry, stackarn)


Bada!

Nu har jag badat Loke! Äntligen då eksemen är borta. Och han luktade så äckligt efter att han hade varit på sjukhuset att jag var tvungen att bada honom. xP Hoppas att eksemen inte kommer tillbaka!

Annars var han jätteduktigt, fast han gillar ju inte vatten som sagt, så han stog och skakade och tyckte jättesynd om sigsjälv. :( Sen blev han torkad och fönad och nu luktar han underbart. Som en sötboll! Så nu ska jag laga lite mat till han, med äggula och vitaminer och sådant. :D Mumma!

Kram på er alla!

KONG WUBBA

Loke har fått sin alldeles egna Kong Wubba. En rosa i teddytyg dessutom. ;) Köpte den hos veterinären då jag hämtade dem han från hans vistelse där. Alla sköterskor tyckte att Loke hade utomordentlig smak (han valde den själv) och att rosa teddy är den perfekta färgen för en stor kille! :D Bra Lokesötis!

Feber!

I lördags så fick Loke feber som inte gick ned över natten, trots febernedsättande. Så på söndagsmorgonen blev han inskriven på djursjukhuset och fick ligga där med dropp och 41,3 graders feber. De röntgade han och tog prover etc  (hans tillväxtzoner såg bra ut! ^ ^b) emedan jag var hemma och oroade arslet av mig! Igår fick jag äntligen hämta hem han då febern hade gått ned! Snacka om både en lycklig Emma och Loke. :) Så nu går han på medicin i 10 dagar innan vi kan fortsätta på kortisonsprayen!

Så loke är nästan helt sitt gamla jag, pigg och kry! Fast när jag fick tillbaka han från sjukhuset så hade han magrat jättemycket, och gått ner ett par kg! Stackarn. Han hade tydligen inte velat äta så mycket alls då han låg där, men det förstår väl jag, med så mycket feber som han hade. :(

Men åter igen, alla där borta är så galet trevliga, och Loke blir jättelycklig varje gång vi ska dit. x)

/ Emma & Loke

RSS 2.0